Rusta upp och inred med hjälp av second hand

Det absolut bästa tipset både för plånboken och för att skapa sin egen unika stil är att köpa på second hand och sedan rusta upp själv hemma. Detta är något som vi alla kan göra och lära oss. En gammal sliten trästol för en tjuga blir som ny med lite slipning och färg. Dessutom är det skoj att få rusta upp sina egna möbler efter eget tycke och stil. Det finns en mängd olika tips för hur man kan göra men vi har samlat ihop en topp fem lista som man kan ha lite som inspiration om man är nybörjare.

  1. Absolut enklaste tipset som precis alla klarar av är att måla om sina möbler. Allt som krävs för att göra detta är lite färg och sandpapper.
  2. Klä om med textiler. Om du köper hem stolar som du verkligen gillar i form och stil men som har ett tyg som inte faller dig i smaken så är det lätt fixat genom att klä om stolarna i ett mönster som faller dig mer i smaken.
  3. Gamla ljusstakar i metall eller silver som har blivit mörka och tråkiga fixar du lätt upp med lite metallputs, de blir som nya igen.
  4. Det finns ofta mycket gamla tavlor på loppis och second hand, kanske inte motivet faller dig i smaken men de kan ha en väldigt fin och unik ram. Köp hem och byt ut till en målning som du gillar bättre, eller varför inte rama in ditt favorit foto.
  5. Handla hem vävda mattor. Perfekt att ha på uteplatsen eller på balkongen och det ger den där mysiga sommarstugekänslan som man ju vill ha på sin uteplats. Kombinera många olika färger och kombinationer för den där lilla extra personliga stilen.

Comments are closed.